Τεχνική ιατρικού βελονισμού

Η τεχνική του βελονισμού αφορά την τοποθέτηση ειδικών βελονών σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες θεωρούνται κατάλληλες για την πάθηση – διαταραχή του ασθενούς. Οι βελόνες είναι μιας χρήσης, χωρίς κάποια φαρμακευτική ουσία και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χειρισμό αφήνονται στις επιλεγμένες περιοχές για περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρούνται.

Ο βελονισμός θεωρείται αναλγητική ή θεραπευτική μέθοδος για επιλεγμένα περιστατικά, σύμφωνα με πρωτόκολλα ιατρικών εργασιών οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί για την ερμηνεία του μηχανισμού της δράσης του.

Για αυτό και η επιλογή των περιοχών στις οποίες τοποθετούνται οι βελόνες καθώς επίσης και ο συνδυασμός τους εξαρτάται από το ιατρικό ιστορικό και τον κύριο μηχανισμό φυσιολογίας ο οποίος θεωρείται ότι έχει διαταραχθεί. Οι γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος είναι απαραίτητες για την εφαρμογή του βελονισμού, την αποτελεσματικότητα του και την αποφυγή ατυχημάτων.

Υπάρχουν διάφορες επιπλέον τεχνικές οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν ή όχι με τον απλό βελονισμό όπως είναι ο ηλεκτροβελονισμός, ο ωτοβελονισμός, ο laser βελονισμός, ο κρανιοβελονισμός κα

IMG 3471 s

Βίντεο

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της ιατρού Μαρκέλλας Σεγρέδου στην εκπομπή «υγεία πάνω απ όλα»

Κλείστε Online Ραντεβού!

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

Copyright © 2017 All Rights Reserved
ΣΕΓΡΕΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ MD MSc Φυσίατρος
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions